26 julio, 2010

PEL·LÍCULES AUDIODESCRITES A TV3 (Setmana del 26 de juliol9

Dilluns 26

A les 23.10: “Fallen”

 

Divendres 30

A les 21.50: “Eragon”

 

Dissabte 31

23.55: “En la línia de foc”

 

 

Tot seguit, les sinopsis:

 

 

FALLEN (Fallen)

 

Idioma versió original: anglès

Producció: Atlas Entertainment i Turner Pictures, 1998 (Estats Units)

Direcció: Gregory Hoblit

Durada: 118 minuts

Guió: Nicholas Kazan

Fotografia: Newton Thomas Sigel (color)

Música: Dun Tan, Mick Jagger i Keith Richards

Intèrprets: Denzel Washington (John Hobbes), John Goodman (Jonesy), Donald Sutherland (Stanton), Embeth Davidtz (Greta Milano), James Gandolfini (Lou), Elias Koteas (Edgar Reese)

 

L'inspector de policia John Hobbes assisteix a l'execució de l'assassí en sèrie Edgard Reese amb el sentiment de posar punt final a un malson. Però Reese mor fent el fatxenda i cantant una tonada que, dies després, molta gent repeteix pel carrer quan veu passar Hobbes. A més es repeteixen els assassinats en sèrie fets amb els mateixos mètodes que practicava Reese. Hobbes descobreix que l'esperit maleït d'Azazel, un àngel caigut, anima els instints dels assassins que es va trobant.

 

 

ERAGON (Eragon)

 

Idioma versió original: anglès

Producció: Fox 2000 Pictures, Davis Entertainment, Dune Entertainment, Ingenious Film Partners, Major Studio Partners, Mid Atlantic Films i Twentieth Century Fox Corporation, 2006 (Estats Units, Gran Bretanya i Hongria)

Direcció: Stefen Fangmeier

Durada: 99 minuts

Guió: Peter Buchman, basat en la novel·la de Christopher Paolini

Fotografia: Hugh Johnson (color)

Música: Patrick Doyle

Intèrprets: Ed Sleepers (Eragon), Jeremy Irons (Brom), Sienna Guillory (Arya), Robert Carlyle (Durza), John Malkovich (Galbatorix), Garrett Hedlund (Murtagh)

 

Eragon és un pobre noi que troba una pedra blava molt lluent al bosc. La granja no li dóna gaire i Eragon pensa que si ven la pedra podrà comprar menjar per a tot l'hivern. Però l'objecte blau no és cap pedra, sinó l'ou d'un drac. De la nit al dia, la vida del jove canviarà radicalment i es veurà immers en un món ple de màgia i poders ocults que el faran viure tot un seguit d'aventures.

 

 

EN LA LÍNIA DE FOC (In the line of fire) -Pal Plus-

 

Idioma versió original: anglès

Producció: Castle Rock, Apple-Rose i Columbia, 1992 (Estats Units)

Direcció: Wolfgang Petersen / Durada: 123 minuts

Guió: Jeff Maguire

Fotografia: John Bailey (color)

Música: Ennio Morricone

Intèrprets: Clint Eastwood (Frank Horrigan), John Malkovich (Mitch Leary), René Russo (Lilly Raines), Dylan McDermott (Al D'Andrea), Gary Cole (Bill Watts), Fred Dalton Thompson (Harry Sargent)

 

Frank Horrigan és un home dur i solitari que ha dedicat tota la vida als serveis secrets sacrificant-hi la família i tot. Porta una espina clavada des que el 1963, estant d'escorta del president Kennedy, no va poder impedir que l'assassinessin. Al cap de trenta anys, el president dels Estats Units afronta una campanya electoral per la reelecció i la Casa Blanca encomana a Horrigan que investigui unes amenaces de mort que ha rebut. Horrigan descobreix que un assassí professional segueix el president.

 

Diumenge 1 d’agost, 22.30

 

 

A LES SEVES SABATES (In her shoes)

 

Idioma versió original: anglès

Producció: Fox 2000 Pictures, Scott Free Productions, Deuce Three Productions i In Her Shoes, 2005 (Estats Units)

Direcció: Curtis Hanson

Durada: 129 minuts

Guió: Susannah Grant, basat en la novel·la de Jennifer Weiner

Fotografia: Terry Stacey (color)

Música: Mark Isham

Intèrprets: Cameron Diaz (Maggie), Toni Collette (Rose), Mark Feuerstein (Simon Stein), Anson Mount (Todd), Candice Azzana (Sydelle Feller), Richard Burgi (Jim Danvers)

 

Maggie i Rose Feller són dues germanes que no s'assemblen en res, excepte que usen el mateix número de calçat. Maggie és una noia guapa, alegre i desenfadada que no va acabar els estudis i que va de feina en feina, però que té un gran èxit entre els homes. Rose és advocada i treballa en un bufet de prestigi. L'única alegria que Rose es permet és col·leccionar sabates. Després d'una catastròfica baralla, les dues germanes aprendran a relacionar-se gràcies a una àvia que havien donat per morta i que les ajudarà a fer les paus.

22 julio, 2010

PEL·LÍCULES AUDIODESCRITES A TV3 (Setmana del 19 de juliol)

Divendres 23

A les 21.50: “Poseidon”

 

Diumenge 25

A les 22.25: “La joia de la família”

 

 

Tot seguit, les sinopsis:

 

 

(Poseidon)

 

Idioma versió original: anglès

Producció: Warner Bros. Pictures, Virtual Studios, Radiant Productions, Next Entertainment, Irwin Allen Productions, Synthesis Entertainment i Eyetronics USA, 2006 (Estats Units)

Direcció: Wolfgang Petersen

Durada: 94 minuts

Guió: Mark Protosevich, basat en la  novel·la de Paul Gallico

Fotografia: John Seale (color)

Música: Klaus Badelt

Intèrprets: Josh Lucas (Dylan Johns), Kurt Russell (Robert Ramsey), Emmy Rossum (Jennifer Ramsey), Jacinda Barrett (Maggie James), Richard Dreyfuss (Richard Nelson), Kevin Dillon (Lucky Larry)

 

Durant la nit de Cap d'Any, en el transatlàntic de luxe "Posidó" se celebra una magnífica festa en el saló de ball principal. Mentre els passatgers brinden amb el capità per rebre el nou any, el primer oficial que està al pont veu una onada gegant i inicia una maniobra per esquivar-la. Però és massa tard i l'impacte és tan brutal que fa bolcar el vaixell. Els passatgers i tripulants s'hauran d'ajudar entre ells per sobreviure al naufragi enmig de la foscor de la nit i del caos generat per l'accident.

 

 

LA JOIA DE LA FAMÍLIA (The family Stone)

 

Idioma versió original: anglès

Producció: Fox 2000 Pictures, The Family Stone i Michael London Productions, 2005 (Estats Units)

Direcció i guió: Thomas Bezucha

Durada: 104 minuts

Fotografia: Jonathan Brown (color)

Música: Michael Giacchino

Intèrprets: Diane Keaton (Sybil Stone), Claire Danes (Julie Morton), Dermot Mulroney (Everett Stone), Rachel McAdams (Amy Stone), Craig T. Nelson (Kelly Stone), Sarah Jessica Parker (Meredith Morton)

 

Sybil Stone és la matriarca de la família Stone. És una dona guapa, extrovertida i de caràcter molt fort, que busca sempre el millor per als seus cinc fills. Però darrere d'aquesta façana de fortalesa s'amaga un secret.

18 julio, 2010

Capítol final de temporada de la Riera

Diumenge 18, a les 22.25, s'emetrà un capítol especial de La sèrie La "Riera", un dels èxits de la temporada a TV3.
 
Aquesta sèrie diària ha comptat amb     audiodescripció des del principi, fet que es     valora molt positivament.
 
 
 

14 julio, 2010

PEL·LÍCULES AUDIODESCRITES A TV3 (Setmana del 12 de juliol)

Divendres 9

A les 21.50: “Les germanes Bolena”

A les 00.00: “La caixa Kovak”

 

 

Tot seguit, les sinopsis:

 

 

LES GERMANES BOLENA (The other Boleyn girl)

 

Idioma versió original: anglès

Producció: BBC Films, Focus Features, Relativity Media, Ruby Films i Scott Rudin Productions, 2008 (Gran Bretanya i Estats Units)

Direcció: Justin Chadwick

Durada: 116 minuts

Guió: Peter Morgan, basat en la novel·la de Philippa Gregory

Fotografia: Kieran McGuigan (color)

Música: Paul Cantelon

Intèrprets: Natalie Portman (Anna Bolena), Scarlett Johansson (Maria Bolena), Eric Bana (Enric VIII), Jim Sturgess (George Bolena), Mark Rilance (Sir Thomas), David Morrissey (duc de Norfolk)

 

Anna i Maria són les dues germanes Bolena. El seu pare i el seu oncle, empesos per l'ambició i el desig de poder, les envien a la cort d'Enric VIII. Les dues noies deixen enrere la seva tranquil·la vida al camp i es traslladen a l'apassionant i perillós món de la cort, on es converteixen en rivals per obtenir l'amor i el favor del rei. Primer guanya Maria, que esdevé amant del monarca, però Anna, intel·ligent i astuta, ben aviat aconsegueix apartar la seva germana i, fins i tot, la reina Caterina d'Aragó.

 

 

LA CAIXA KOVAK

 

Producció: Estudios Picasso i Castelao Productions amb  coproducció de Future Films, 2007

Direcció: Daniel Monzón

Guió: Daniel Monzón i Jorge Guerricaechevarría

Fotografia: Carles Gusi

Música: Roque Baños

Intèrprets: Timothy Hutton (David), Lucía Jiménez (Silvia), David Kelly (Kovak), Gerogina Mackenzie (Jane), Gary Piquer (Jaume), Annette Badland (Kathy)

 

David Norton, un escriptor nord-americà de novel·les de ciència-ficció,  és convidat a una paradisíaca illa del mediterrani per donar una conferència. Arriba fins allà amb la seva parella, que aquella mateixa nit accepta casar-se amb ell. A les poques hores, la seva promesa es tira per la finestra de l'hotel. Sembla un suïcidi, però no té cap sentit, almenys per a ell. Tampoc res té sentit per la Sílvia, una jove turista que ha sobreviscut al seu propi intent de suïcidi. La noia no recorda que li va passar però té molt clar una cosa: mai havia tingut l'intenció

de treure's la seva vida però, alguna cosa la va forçar a saltar des de un balcó en contra de la seva voluntat...L'escriptor intenta sortir de l'illa però no pot: algú roba el seu passaport a l'aeroport i en el seu lloc deixa un paper amb la paraula suïcidi. En aquest moment una persona es llança al buit davant dels seus ulls. És possible que alguna cosa o algú estigui forçant a la gent  a que es tregui la vida?

10 julio, 2010

Xerrada i projeccció del documental "Per una cultura a l'abast de tothom"

des de l'Associació Catalana per a la Integració del Cec (ACIC) us convidem a la primera de les xerrades que s'inicien al Districte de l'eixample de Barcelona dins del cicle "Parlem de la discapacitat".

Aquesta primera xerrada versarà sobre la comunicació accessible i, organitzada pel districte conjuntament amb ACIC, es fonamentarà en el documental "Per una cultura a l'abast de tothom" que va produïr la nostra entitat.

El fil conductor d'aquest documental és el com es poden superar les barreres existents en la comunicació i, especialment, en l'àmbit cultural, fent doncs així el màxim d'accessible actes com ara una exposició en un museu o una obra de teatre.

La xerrada està programada pel proper dia 12 de juliol, a les 19h, a la sala de Plens de la seu del Districte (c/Aragó, 311).

La Sala de Plens està ubicada a la 1a planta. Sortint de l'ascensor, la primera porta ubicada a mà esquerra.

Així doncs, esperem veure'us a tots i totes el proper dia 12!! Us demanem en feu la màxima difusió sobretot entre persones vinculades a la gestió cultural de qualsevol tipus.

Nota: si voleu assistir a aquesta xerrada i necessiteu interpretació en llengua de signes us demanem que  ho comuniqueu al districte amb una antelació mínima de 3 dies laborables, per tal de garantir el servei. Per e-mail: mcurto@bcn.cat o FAX: 93 291 62 01.

Per altra banda, informar-vos que el documental està subtitulat en llengua castellana. La sala on es realitzarà la xerrada està equipada amb anell magnètic
 
Per a més informació:

 

07 julio, 2010

El Parlament de Catalunya aprovarà el dijous la incorporació del Braille a la targeta sanitària individual per facilitar la seva identificació a les persones cegues

L’Associació Catalana per a la Integració del Cec, impulsora de la proposta, aconsegueix una reivindicació històrica


Barcelona, 7 juliol 2010

El proper dijous, la Comissió de Sanitat del Parlament de Catalunya aprovarà una resolució presentada per tots els grups parlamentaris que insta al Govern de la Generalitat a regular, abans que acabi la legislatura, la incorporació del braille al model de targeta sanitària individual.

Aquesta mesura consistirà a incorporar a la targeta, sempre a petició de l'interessat invident, la inscripció en Braille de sigles o paraules que permeten identificar de forma autònoma, per exemple, les sigles de "Targeta Sanitària Individual" (TSI) o les de "Servei Català de la Salut (SCS), així com el codi d'identificació personal.

Les targetes magnètiques i carnets, cada vegada són més freqüents en la nostra vida quotidiana: DNI, targetes bancàries, carnets d'estudiant, etc, i moltes vegades, la mida, la forma i la textura dels carnets són idèntiques, el que impedeix que les persones cegues, a través del tacte, puguin saber quin és cada document.

Per aquest motiu, l'Associació Catalana per a la Integració del Cec, reivindica des de fa anys, i especialment des del passat any amb motiu del bicentenari del naixement de Louis Braille, l'inventor del nostre alfabet, que s'incorpori el braille a la targeta sanitària, a fi de facilitar la seva identificació per part dels invidents, el que suposa un avenç més en favor de l'autonomia personal. A més, la inclusió del codi identificatiu en braille facilitarà la realització de tràmits a través d'Internet, com la programació de visites mèdiques.

Amb la incorporació del braille a la Targeta Sanitària, Catalunya s'equipara a altres comunitats autònomes com Madrid, on les persones cegues disposen de la targeta sanitària en braille des del 1997.

Des de l’ACIC, valorem positivament la sensibilitat mostrada amb el nostre col.lectiu per la Conselleria, i pels diputats d'Esquerra Republicana de Catalunya que han participat en el procés de negociació per arribar a l'aprovació d'aquesta mesura, que suposa un pas més en la garantia de la nostra autonomia personal. D’altra banda, remarquem que un cop més el parlament es fa ressò d’una iniciativa de la societat civil i d’un col•lectiu minoritari.

Una delegació de l’ACIC assistirem a la sessió de la Comissió de Sanitat, i, un cop aprovada la resolució, restarem a disposició dels mitjans de comunicació que es mostrin interessats en obtenir més informació, a la sala dels Passos Perduts, a les portes de la Sala 1, on tindrà lloc el debat.

Per a més informació i/o entrevistes:

Txell Aymerich
ACIC, Associació Catalana per a la Integració del Cec
Tel.: 696 20 94 44
Mail: comunicacio@webacic.cat
www.webacic.cat

PEL·LÍCULES AUDIODESCRITES A TV3 (setmana del 5 de juliol)

Divendres 9

A les 22.25: “La sega”

A les 00.15: “Rollerball”

 

Dissabte, 10

A les 16.15: “Showtime”

 

Tot seguit, les sinopsis:

 

 

LA SEGA (The reaping)

 

Idioma versió original: anglès

Producció: Warner Bros. Pictures, Dark Castle Entertainment, Chime Productions LLC, Eyetronics USA i Village Roadshow Pictures, 2007 (Estats Units)

Direcció: Stephen Hopkins

Durada: 95 minuts

Guió: Carey i Chad Hayes, basat en un argument de Brian Rousso

Fotografia: Peter Levy (color)

Música: John Frizzell

Intèrprets: Hilary Swank (Katherine), David Morrissey (Doug), Idris Elba (Ben), Annasophia Robb (Loren McConnell), William Ragsdale (xèrif Cade), Stephen Rea (pare Costigan)

 

Una antiga missionera cristiana que va perdre la fe després que la seva família va morir assassinada, ara és professora de teologia. També es dedica a investigar suposats miracles i ha d'anar a una petita ciutat de Louisiana on un seguit d'estranys esdeveniment fan pensar que pateixen les plagues bíbliques.

 

 

ROLLERBALL (Rollerball)

 

Idioma versió original: anglès, rus, francès

Producció: Atlas Entertainment, Helkon Media AG, MGM, Mosaic Media Group, Toho-Towa i Yorktown Productions, 2002 (Estats Units, Alemanya i Japó)

Direcció: John McTiernan

Durada: 97 minuts

Guió: Larry Ferguson i John Pogue, basat en el guió de la pel·lícula "Rollerball" (1975) de John Pogue, escrit a partir d'un relat de William Harrison

Fotografia: Steve Mason (color DeLuxe)

Música: Eric Serra

Intèrprets: Chris Klein (Jonathan Cross), Jean Reno (Alexis Petrovich), LL Cool J (Marcus Ridley), Rebeca Romjin (Aurora), Naveen Andrews (Sanjay), Oleg Taktarov (Denekin)

 

En una època futura, les grans companyies han substituït les nacions i només hi ha un esport al món, el "Rollerball", que mou milions. Només hi ha dos objectius per als jugadors de Rollerball: fer el màxim de punts i mantenir-se amb vida, perquè matar l'oponent és una opció del joc.

 

 

SHOWTIME (Showtime)

 

Idioma versió original: anglès

Producció: Tribeca Productions, Warner Bros., Village Roadshow Pictures, Material i NPV Entertaiment, 2002

Direcció: Tom Dey

Durada: 90 minuts

Guió: Keith Sharon, Alfred Gough i Miles Miller, basat en un argument de Jorge Saralegui

Fotografia: Thomas Kloss (Technicolor)

Música: Cançons i peces de diversos autors

Intèrprets: Robert De Niro (Mitch Preston), Eddie Murphy (Trey Sellars), Rene Russo (Chase Renzi), William Shatner (T.J. Hooker), Nestor Serrano (Ray), Pedro Damian (Cesar Vargas)

 

Mitch Preston és un policia madur de Los Angeles que està enmig d'una missió antidroga molt delicada. Trey Sellars, un jove policia, interfereix  per error en la missió de Mitch. Una càmera ho grava tot i una productora de televisió, Chase Renzi, pensa que ha trobat un filó d'or. Tot i que Mitch i Trey tenen maneres de fer totalment oposades i no es tenen gens de simpatia, es veuen obligats a treballar junts en un nou "reality-show" televisiu que segueix el dia a dia dels dos agents. El programa pretén donar una imatge més positiva i popular del departament de policia i aviat esdevindrà un èxit.