09 febrero, 2007

Ressó de l'acció de protesta

Tal com us anunciàvem, el passat diumenge 28 de gener de 2007 la nostra associació va realitzar una acció de protesta contra RENFE a l’estació de Sants.

Aquesta va consistir en desplegar una pancarta dins i fora de l’estació on es podía llegir el lema:

“les màquines de RENFE están fora de Servei per a les persones cegues”
“No n’hi ha prou amb el Braille, calen més adaptacions”.


A la vegada, es van enganxar franges taronges a lesmàquines expenedores de bitllets a les quals també es podia llegir el mateix lema, a més de la pregunta “fins quan ens enganyaran?”.

Les tires es van colocar a la part superior frontal de les màquines sense impedir-ne l’utilització per part dels viatgers.

A més, per tal d’informar a tothom qui passava per l’estació, s’entregaven octavetes explicatives en les quals, a la part frontal, s’hi veia una representació gràfica d’una equació on una mà que llegia Braille sumada a un altaveu eren igual a un bitllet de RENFE i, a la part de darrera, s’explicava, de manera clara però detallada, quina és la problemàtica.

Així, quedava reflectit molt visualment per a tothom (viatgers, treballadors de RENFE i mitjans de comunicació) que les persones cegues no podem comprar bitllets autònomament i que les màquines están falsament adaptades, ja que tenen Braille però no es pot fer servir la pantalla táctil per manca d’algun altre suport que ens guiï.

A la protesta hi van assistir unes 50 persones, tant de l’associació com de fora, que donaven suport a les nostres reivindicacions.

Aquest es un dels fets que, des de l’ACIC, volem agraïr i recalcar més, ja que sense la participació de tots els qui van venir no hagués estat tant exitosa l’acció.

També volem destacar la gran cobertura de mitjans de comunicació que va tenir, tant per part dels que van asistir-hi com d’altres que van fer-ne difussió a partir de la informació de les agències i de trucades als nostres portambeus.