26 abril, 2010

Continuarem per ara sense saber la data de caducitat dels medicaments

 
El passat dimecres 21 d'abril, a La Comissió de Sanitat, Política Social i Consum del Congrés dels Diputats es va presentar i debatre una proposició no de Llei  per a que el govern reguli la inclusió de la data de caducitat a l'etiquetat en braille dels medicaments.
 
Aquesta proposta era tant senzilla com dotar als Farmacèutics d'etiquetes en Braille amb els mesos i els anys per tal que aquests puguessin, en el moment de la compra, etiquetar el medicament que la persona cega o amb baixa visió s'endu i garantir així que aquesta conegui autònomament la data de caducitat del mateix.
D'altra banda, a la proposta també es posava sobre la taula la necessitat de fer accessibles els prospectes mitjançant un servei de informació telefònic i del web de l'agència espanyola del Medicament.
 
la Comissió va valorar positivament aquesta proposta però només va aprovar estudiar una solució i per tant, això significa deixar passar més temps fins que es resolgui aquesta qüestió fonamental per a la salut.
 
Podeu escoltar aquí el debat de la Comissió:
 
 

I al següent enllaç l'entrevista a Ràdio Euscadi que Teresa yusta va fer al Bicepresident de l'ACIC sobre la qüestió i sobre l'etiquetat dels productes alimentaris i perillosos, fet que es debatrà el proper dimecres 28 i que des de l'ACIC esperem que tingui resultats més concrets i inmediats.
 
Podeu escoltar l'entrevista en aquest enllaç: