21 mayo, 2011

COnvocatòria de premsa 22m. Protesta: les persones invidents no podran votar secretament a les municipals

  

Votació no accessible de dues persones cegues representants de l'Associació Catalana per a la Integració del Cec, impulsora de la reivindicació pel vot secret i autònom de les persones cegues a Espanya

 

Joan Heras i Neus salvat votaran acompanyats d'una persona de confiança, a les 11 hores al C. Rosselló, 78 de Barcelona

 

 

Valoració del pas enrere en la garantia dels drets dels ciutadans cecs

  

 

Des de 2004 l'ACIC ha dut a terme una campanya política, mediàtica, de lluita legal i de sensibilització social per aconseguir la garantia d'aquest dret. Al 2007, es va aconseguir la modificació de la Llei Electoral, i la regulació mitjançant el Decret 1612/2007 pel Govern, d'un procediment de vot accessible que garanteix el secret del vot a les persones amb discapacitat visual coneixedores del Braille que ho sol·licitin, en tots els processos electorals excepte a les eleccions municipals, que no van ser resoltes, i continuen pendents de solució.

 

Els representants de l'ACIC votaran a les 11 hores del matí a l'Espai per a la Gent Gran del carrer Rosselló, 78 de Barcelona acompanyats d'una persona de confiança. Els mitjans de comunicació podran filmar imatges de la votació no accesible. El portaveu de l'entitat, atendrà als mitjans de comunicació, i valorarà el pas enrere en la garantia d'aquest dret.

Heras farà declaracions als mitjans i explicarà que no hem pogut votar en  igualtat de condicions ja que el Govern no ha previst, en quatre anys, un mecanisme que permeti el vot secret per les persones cegues a les municipals.

 

D'altra banda, també explicarà quines accions ha dut a terme l'entitat i el seu posicionament a partir d'ara.

 

Acte: Votació de representants invidents de l'ACIC, Neus Salvat i Joan Eras acompanyats d'una persona de confiança. Valoració posterior de la pèrdua del dret de vot secret.

Data: 22 de Maig 2011, a les 11 hores del matí.

Lloc: Espai per a la Gent Gran. C. Rosselló, 78 de Barcelona.

 

Per a més informació i/o entrevistes:

www.votoaccesible.com

info@votoaccesible.com comunicacio@webacic.cat

Meritxell Aymerich, responsable de premsa de l'ACIC: 696 20 94 44