05 octubre, 2010

Obert el termini per demanar el vot accessible a les eleccions autonòmiques de Catalunya

Des del 5 d'octubre i fins a l'1 de novembre està obert el termini per a sol·licitar el kit de vot accessible en Braille per tal d'accedir a les eleccions en igualtat per part de les persones amb discapacitat visual.
 
Per a sol·licitar poder tenir el kit de vot secret al col·legi electoral només heu de trucar al telèfon gratuït
900 101 115
o fer-ho a través d'un formulari web.
 
 
Tant per telèfon com via web només haureu de facilitar nom i cognoms, DNI, data de naixement i un telèfon i si voleu un correu electrònic. No cal que cerqueu quin col·legi electoral us pertoca.
 
AL web avans citat trobareu la informació  sobre com és el kit, quina documentació hi ha, com es vota, etc. però us informem que el procediment és molt senzill:
al col·legi se us entregarà un petit maletí on trobareu unes instruccions en Braille i tants sobres com candidatures hi hagi. els sobres estaran etiquetats en Braille i dins contindran la papereta en tinta, és a dir, normalitzada.
Només haureu d'extreure la papereta del sobre que escolliu i posar-la en el sobre de votació, que no conté Braille al seu exterior ni interior.
D'aquesta manera el vostre vot serà igual que els dels demés.
Us han de proporcionar un lloc tranquil on fer servir aquesta documentació i teniu dret a emportar-vos el kit a casa un cop hagueu votat.
 
Des de l'ACIC, com a impulsors d'aquesta reivindicació i de la modificació de la llei electoral, valorem molt positivament que un cop més les persones cegues que ho desitgin puguin votar secretament i sobretot de forma autònoma.
aquesta serà la primera vegada que es podrà fer a les eleccions autonòmiques catalanes.
 
Us demanem que, si no sou usuaris de Braille, ho feu saber a tota persona que pugui estar interessada.