26 noviembre, 2010

CP: Les persones cegues podran votar secretament per primera vegada en unes eleccions al Parlament de Catalunya

CONVOCATÒRIA DE PREMSA
 
 
 
Votació d'una persona invident, a les 11.30 hores al C. Rosselló, 78
 

L'Associació Catalana per a la Integració del Cec (ACIC), impulsora de la reivindicació del vot secret per a les persones invidents, us convoca el proper dia 28 de novembre a les 11.30 hores al col•legi electoral Espai per a la Gent Gran del carrer Rosselló 78 de Barcelona. Allí hi votaran Neus salvat i joan Heras, presidenta i portambeu de l'entitat  respectivament. Heras farà declaracions als mitjans i explicarà que aquests són els últims comicis en els quals els invidents poden votar amb igualtat de condicions ja que de cara a les eleccions municipals no s'ha previst un mecanisme que permeti resoldre el procediment.
 
Barcelona, 25 de novembre de 2010.-
Els invidents votaran per primera vegada a la història, en secret i amb igualtat de condicions en unes eleccions al Parlament de Catalunya gràcies al Braille. Des de 2004 l'ACIC ha dut a terme una campanya política, mediàtica, de lluita legal i de sensibilització social per aconseguir la garantia d'aquest dret. Al 2007, es va aconseguir la modificació de la Llei Electoral, i la regulació mitjançant el Decret 1612/2007 pel Govern, d'un procediment de vot accessible que garanteix el secret del vot a les persones amb discapacitat visual coneixedores del Braille que ho sol•licitin, en tots els processos electorals excepte a les eleccions municipals, que no van ser resoltes, i continuen pendents de solució.
 
Els representants de l'ACIC votaran a les 11.30 hores del matí a l'Espai per a la Gent Gran del carrer Rosselló, 78 de Barcelona. Els mitjans de comunicació podran filmar imatges del kit de vot accessible i del moment històric de la votació. A continuació, Eras atendrà als mitjans de comunicació, valorarà la fita històrica, i la situació plantejada per la no regulació del secret del vot a les properes eleccions municipals previstes per al maig del 2011.
 
Acte: Votació de representants invidents de l'aCIC, Neus Salvat i Joan Eras.
Data: 28 de novembre, a les 11.30 hores del matí.
Lloc: Espai per a la Gent Gran. C. Rosselló, 78 de Barcelona.
 
Per a més informació i/o entrevistes:
www.votoaccesible.com
info@votoaccesible.com comunicacio@webacic.cat
Meritxell Aymerich, responsable de premsa de l'ACIC: 696 20 94 44