27 mayo, 2008

"Nou recorregut accessible a La Rajoleta" d'Esplugues de Llobregat

La  Fàbrica Pujol i Bausis, coneguda popularment com La Rajoleta, va ser el centre de producció de ceràmica industrial més important de Catalunya i un dels més destacats de l'Estat espanyol durant els segles XIX i XX. Adquirí un protagonisme especial durant el modernisme, època en què va ser proveïdora d'arquitectes de renom, com ara Antoni Gaudí, Domènech i Muntaner, Puig i Cadafalch o Gallissà. Des de l'any 2002, el recinte que ocupava aquesta fàbrica va ser convertit  per l'Ajuntament d'Esplugues en espai museístic.
 
Ara, la visita al centre ha sigut millorada amb un mòdul tàctil i una maqueta, gràcies a la iniciativa de la Xarxa de Museus Locals, de la Diputació de Barcelona, així com altres recursos nous que permeten l'accés complert a la visita tradicional a persones invidents o amb problemes de visió, a la vegada que enriqueix l'experiència a tot tipus de públic.
 
Si voleu recorrer l'interior d'un forn, sentir les experiències d'un treballador real, o gaudir de les diferents formes i textures de la ceràmica aplicada als edificis modernistes... Aneu a fer-hi una visita!
 una visita!!
 
Informació i reserves
 
Museu Can Tinturé
C. Església, 36, 08950
Esplugues de Llobregat
Telèfon: 93 470 02 18
 
Visites guiades per a públic individual
 
Tots els diumenges a les 11h i a la 13h
 
Visites per a grup (prèvia reserva)
 
De dimarts a diumenge de 10h a 14h, i
els dimecres i dissabtes de 16h a 20h
 
Tècniques de contacte:
Marta Saliné (msaline@esplugues.cat)
Carme Comas (ccomas@esplugues.cat)