04 febrero, 2009

Pel·lícules amb audiodescripció d'aquesta setmana a TV3

Divendres 6
La gran Pel·lícula de TV3: "American Beauty".
 
Dissabte 7
a les 15.40 h: "Mirada d'àngel"
a les 17.35: "Luter"
 
Tot seguit teniu les sinopsis per ordre d'emissió.
 
AMERICAN BEAUTY (American beauty)
 
Idioma versió original: anglès
Producció: DreamWorks SKG i Jinks-Cohen Company, 1999 (Estats Units)
Direcció: Sam Mendes
Durada: 119 minuts
Guió: Alan Ball
Fotografia: Conrad L. Hall (color)
Música: Thomas Newman
Intèrprets: Kevin Spacey (Lester Burnham), Annette Bening (Carolyn Burnham), Thora Birch (Jane Burnham), Wes Bentley (Ricky Fitts), Mena Suvari (Angela), Chris Cooper (Frank Fitts)
 
Lester Burnham, un home de mtijana edat, es troba en plena crisi: està cansat de la feina i avorrit i decebut del seu matrimoni. Però Lester desperta a la vida quan coneix una amiga de la seva filla, una adolescent molt bonica a qui mirarà d'impressionar.
 

MIRADA D'ÀNGEL (Angel eyes)
 
Idioma versió original: anglès
Producció: Angel Eyes Productions, Franchise Pictures, The Canton Company i Morgan Creek, 2001 (Estats Units)
Direcció: Luis Mandoki
Durada: 98 minuts
Guió: Gerald Di Pego
Fotografia: Piotr Sobocinski (color DeLuxe)
Música: peces de diversos autors
Intèrprets: Jennifer Lopez (Sharon Pogue), James Caviezel (Catch), Jeremy Sisto (Larry Pogue), Terrence Howard (Robby), Sonia Braga (Josephine Pogue), Victor Argo (Kathy Pogue)
 
Sharon Pogue és una policia de Chicago que s'entrega molt a la feina, deixant de banda la seva vida privada. Mentre perseguia un sospitós, Sharon cau en una emboscada que posa en perill la seva vida, però un home desconegut la salva. L'home, que es fa anomenar Catch, i Sharon senten una atracció immediata l'un cap a l'altre i comencen una relació amorosa.
 
 
LUTER (Luther)
 
Idioma versió original: anglès i llatí
 
Producció: Eikon Film, NFP Teleart Berlin i Thrivent Financial for Lutherans, 2003 (Alemanya)
 
Direcció: Eric Till
 
Durada: 117 minuts
 
Guió: Camilla Thomasson i Bart Gavigan
 
Fotografia: Robert Fraisse (color)
 
Música: Richard Harvey
 
Intèrprets: Joseph Fiennes (Martí Luter), Jonathan Firth (Girolamo), Alfred Molina (Johann Tetzel), Claire Cox (Katharina von Bora), Peter Ustinov (príncep Frederic), Bruno Ganz (Johann von Staupitz)
 
La pel·lícula explica la vida de Martí Luter, que va encapçalar la reforma de l'església durant el segle XVI. Luter, fill d'una família molt humil, va estudiar teologia en un monestir de frares agustins. Durant una missió a Roma s'adona de la corrupció que impera en els cercles papals. Impulsat per la seva fe i per una revisió a fons de la Bíblia, Luter va qüestionar les pràctiques religioses establertes fins al punt de posar al papa Lleó X en evidència. A partir d'aquí, un seguit de lluites de poder porten a l'església catòlica al cisma.