16 marzo, 2010

PEL.LÍCULES AUDIODESCRITES A TV3 (Setmana del 15 al 21)

Divendres 19
A les 22.15, La gran pel*lícula: "L'últim vot"

Dissabte 20
A les 15.45: "Alí"


Tot seguit, les sinopsis:


L'ÚLTIM VOT (Swing vote)

Idioma versió original: anglès
Producció: Touchstone Pictures, Treehouse Films i Tig Productions i G&M Films, 2008 (Estats Units)
Direcció: Joshua Michael Stern
Durada: 116 minuts
Guió: Joshua Michael Stern i Jason Richman
Fotografia: Shane Hurlbut (color)
Música: John Debuey
Intèrprets: Kevin Costner (Bud Johnson), Madeline Carroll (Molly Johnson), Paula Patton (Kate Madison), Kelsey Grammar (president), Dennis Hopper (Donald Greenleaf)

Bud és un home despreocupat que només té l'alegria de la seva filla Molly, una nena de 12 anys amb un intel*lecte brillant. El dia de les eleccions presidencials, Bud i Molly van al col*legi electoral, però se'n va la llum i resulta que Bud es queda sense poder votar. A partir d'aquest fet, Molly desencadena una sèrie de fets que faran que sigui el vot del seu pare el que decideixi el resultat final de les eleccions.

ALÍ (Ali)

Idioma versió original: anglès
Producció: Columbia, Forward Pass, Initial Group i Moonlighting, 2001 (Estats Units)
Direcció: Michael Mann
Durada: 145 minuts
Guió: Stephen Rivele, Christopher Wilkinson, Eric Roth i Michael Mann
Fotografia: Emmanuel Lubezki (color)
Música: Pieter Bourke i Lisa Gerrard
Intèrprets: Will Smith (Cassius Clay / Muhammad Ali), Jamie Foxx (Drew Brown), Jon Voight (Howard Cosell), Mario Van Peebles (Malcolm X), Ron Silver (Angelo Dundee), Jeffrey Wright (Howard Bingham)

El 1964, el boxejador Cassius Clay es fa un nom entre l'opinió pública gràcies a la medalla d'or olímpica. Representa una nova imatge de l'afroamericà dins de l'esport dels Estats Units amb la seva actitud descarada i la seva ostentosa seguretat de ser el millor boxejador del món. La seva amistat amb Malcolm X i la seva adhesió a la Nació de l'Islam desafien els estereotips sobre els negres. Sobretot provoca la controvèrsia amb el rebuig al que considera el seu nom d'esclau, Cassius Clay, i l'adopció del nom Muhammad Alí. El seu enfrontament amb les institucions oficials arriba al punt més àlgid amb la negativa d'anar a fer el servei militar al Vietnam i el rebuig d'una sortida transaccional que se li fa. A partir d'aquest moment, les restriccions legals li impedeixen boxejar i això l'afectarà molt personalment.