18 febrero, 2010

PEL.LÍCULES AUDIODESCRITES A TV3 (Setmana del 15 al 21 de febrer)

Divendres 19 de febrer,
A les 22.20, La Gran pel•lícula: 23f, "El dia més díficil del rei"
 
Diumenge 21
A les 16.20: "Ocean's twelve"
 

Tot seguit, les sinopsis:
 

23F, EL DIA MÉS DÍFICIL DEL REI
 
Producció: Televisió de Catalunya, Alea Docs & Films amb la participació de Televisió Española, 2009
Direcció: Sílvia Quer
Guionista: Helena Medina
Director de fotografia: David Omedes
Música: Alberto García Demestres
Intèrprets: Lluís Homar (Juan Carlos I), Mónica López (Sofia de Grecia), Emilio Gutierrez Caba (Sabino Fernández Campo), Juan Luis Galiardo (Alfonso Armada), Pepe Sancho (Jaime Milans del Bosch), Jordi Dauder (José Gabeiras), Manel Barceló (Antonio Tejero) i  Pep Munné (Francisco Laína)
 
El dilluns 23 de febrer de 1981 es presenta com un dia més. L'agenda del Rei Juan Carlos no marca cap esdeveniment especial  i l'agenda política inclou la votació d'investidura del nou president del govern, sense que s'esperi cap sorpresa. Però a les 18,23 de la tarda les coses prendran un altre rumb. Quan D. Juan Carlos està a punt de deixar el seu despatx per jugar un partit d'squash amb uns amics, el tinent coronel Tejero va irrompre al Congrés i segresta als diputats i al govern en ple a l'espera de l'arribada d'una autoritat militar. Al Palau, com a la resta d'Espanya, els primers moments són de confusió. Ningú sap què ha passat: només hi han hagut crits, i ràfegues de metralleta.... la poca informació que s'ha escoltat per la ràdio a la cadena SER que transmetia en directe la votació. Però és evident que es tracta d'un cop d'Estat, i els colpistes , per boca de Tejero, diuen actuar en nom del Rei. Durant les hores que seguiran, el Rei tindrà que desplegar tota la seva habilitat per mostrar als militars indecisos que ell no respalda el cop i salvaguardar les llibertats que tant ha costat aconseguir a tots.
 

OCEAN'S TWELVE (Ocean's twelve)
 
Idioma versió original: anglès
Producció: Warner Bros. Pictures, Village Roadshow Pictures, Jerry Weintraub Productions, Section Eight i WV Films III, 2004 (Estats Units i Austràlia)
Direcció: Steven Soderbergh
Durada: 122 minuts
Guió: George Nolfi, basat en els personatges creats per George Clayton Johnson i Jack Golden Russell
Fotografia: Steven Soderbergh (color)
Música: David Holmes
Intèrprets: Brad Pitt (Rusty Ryan), Catherine Zeta-Jones (Isabel Lahiri), George Clooney (Danny Ocean), Julia Roberts (Tess Ocean), Andy Garcia (Terry Benedict), Matt Damon (Linus Caldwell)
 
Ja han passat tres anys des que Danny Ocean i el seu equip d'especialistes van donar un gran cop: van aconseguir buidar la càmera cuirassada de l'empresari de Las Vegas Terry Benedict. Durant aquest temps, i un cop repartit el botí de 160 milions de dòlars, els nois d'Ocean han mirat de fer bondat i passar desapercebuts. Però un d'ells trenca el pacte que van fer i explica a Benedict qui són els responsables del robatori. Benedict farà mans i mànigues per localitzar-los i que li tornin els diners, però no serà l'únic.