30 junio, 2010

Obres per tocar i escoltar al Molí d'en Rata de Ripollet

Estrena del 12è mòdul de «La mirada tàctil»
 
A partir de dijous, 1 de juliol, a les 19:30h, un altre museu de la Xarxa de Museus Locals  de la Diputació de Barcelona disposarà d'un mòdul multisensorial de «La mirada tàctil». El Centre d'Interpretació Molí d'en Rata de Ripollet serà el dotzè que incorpora aquest servei per a visitants amb discapacitat visual i mobilitat reduïda.
 
«La mirada tàctil» del Molí d'en Rata fa accessible al tacte l'exposició permanent «Protagonistes: sis ripollencs que deixen petjada», que homenatja l'escultor Josep Maria Brull, els pintors Maria Lluïsa Sallent i Andreu Solà, la intèrpret instrumental Emma Maleras, el tenor Gaietà Renom i l'esportista Joan Creus.
 
Els continguts multidisciplinars dels sis personatges representants a l'exposició fan d'aquest mòdul un compendi de diferents tècniques de presentació accessibles: dues escultures, un quadre en relleu, una medalla esportiva, unes castanyoles i un enregistrament sonor. Per a potenciar el valor humà de cada personatge, s'inclou una frase personal i la seva signatura en relleu com a icona tàctil. També s'han previst plafons en macrocaràcters i en braille, així com mobiliari adaptat a cadires de rodes.
 
La Diputació de Barcelona, a través de l'Oficina de Patrimoni Cultural i de la Xarxa de Museus Locals, amb l'assessorament del Centre de Recursos Educatius de l'ONCE a Barcelona, vol garantir a tota la ciutadania l'accessibilitat dels continguts museístics. Es per aquest motiu que des del 2008 impulsa els mòduls de «La mirada tàctil».
Al web de la Diputació
així com al nostre web hi trobareu tota la informació referent a cadascun dels museus.