07 octubre, 2010

El musical La Casa sota la sorra amb audiodescripció a sabadell, Sant Feliu i Banyoles

El passat 12 de setembre va arrencar la gira de "La casa sota la sorra", d'Egos Teatre. Set municipis rebran aquesta adaptació de la coneguda novel•la juvenil. Entre aquests, Sabadell, Sant Feliu de Llobregat i Banyoles oferiran servei d'audiodescripció i subtitulació.
 
La Sala –Llar del Poble d'Artesa de Lleida va ser el primer escenari de la gira de "La casa sota la sorra", dins de la programació del segon semestre de 2010 de Cultura en Gira. A través d'aquest programa, la Subdirecció General de Difusió Artística pretén garantir l'accés de tota la ciutadania a espectacles professionals de qualitat. Per tal d'assolir aquest objectiu, la Subdirecció posa en marxa amb aquesta gira un nou servei d'audiodescripció i subtitulació d'espectacles. Sabadell, Sant Feliu de Llobregat i Banyoles són els municipis que, durant la gira, oferiran aquests serveis al públic assistent a les representacions.
 
"La casa sota la sorra" explica la història d'en Pere Vidal, un jove barceloní amb ganes d'aventura perdut en un hotel d'El Caire, que es pregunta per què ha creuat la mar Mediterrània responent un misteriós anunci al diari. Ben aviat, una atractiva i perillosa agent secreta li respondrà els seus dubtes: a partir d'aquest moment, sota la identitat de l'arqueòleg Peter Whitel, en Pere haurà d'emprendre un viatge a través d'Egipte i el Sudan fins arribar a la seva destinació final: la casa sota la sorra, la seu d'una organització criminal comandada pel malèvol Senyor Ti.
 
Després de l'èxit del seu darrer i premiat espectacle, "Ruddigore o la nissaga maleïda", que també va formar part de la programació de Cultura en Gira, Egos Teatre assumeix el repte de dur a escena, en clau musical, una de les novel•les més llegides pel públic adolescent, "La casa sota la sorra", de Joaquim Carbó. El resultat és una adaptació trepidant que funciona molt bé entre el públic jove, però també amb l'adult.
 
a continuació es citen els municipis, horaris i teatres on es representará l'obra amb audiodescripció:
 
municipi: Sabadell
data: 07-nov-10
Hora: 18:00
On: Sala Miguel Hernández
Adreça: Ronda Roureda, 24.
 
Municipi: Sant feliu de Llobregat12-nov-10
Hora: 21:00
On: Teatre del Centre Parroquial
adreça: Pi i Maragall, 6-8
 

Municipi: Banyoles
Data: 19-nov-10
Hora: 22:00
On: Teatre Municipal de Banyoles
Adreça: Pere Alsius, 12
 
a totes les representacions també hi haurà visita tàctil a l'escenari.
 
És recomanable que les persones interessades adquireixin el més aviat possible les entrades, per tal que puguin escollir les localitats més adients en funció de les seves necessitats de visió. Per altra banda, és molt important que totes les persones que necessitin un aparell d'audiodescripció ho comuniquin de seguida que hagin adquirit l'entrada, per tal que es pugui tenir una previsió adequada dels aparells necessaris. Les persones que necessitin aparell d'audiodescripció ho poden fer saber en aquesta adreça de correu electrònic:
accessibilitat@fdc.cat 
 o al telèfon: 610 70 16 27.
 
Més informació sobre la gira i sobre l'obra:
http://cultura.gencat.cat/difusioartistica