07 octubre, 2010

PEL·LÍCULES AUDIODESCRITES A TELEVISIÓ DE CATALUNYA (setmana del 4 d'octubre)

TV3

 

Divendres 8

A les 22.20: “Hellboy II: l'exèrcit daurat”

A les 00.30: “Hellboy”

 

Dissabte 9

A a les 22.30: “Odette Toulemonde”

Pel·lícula que emeten lligada al programa “Bricolatge emocional”, que tracta de la felicitat.

 

 

Tot seguit, les sinopsis:

 

 

HELLBOY II: L'EXÈRCIT DAURAT (Hellboy II: The golden army)

 

Idioma versió original: anglès

Producció: Universal Pictures, Dark Horse Entertainment, Internationale Filmproduktion Eagle, Lawrence Gordon Productions i Mid Atlantic Films, 2008 (Estats Units)

Direcció i guió: Guillermo del Toro

Durada: 117 minuts

Fotografia: Guillermo Navarro (color)

Música: Danny Elfman

Intèrprets: Ron Perlma (Hellboy), Selma Blair (Liz), John Hurt (professor Broom), Doug Jones (Abe Sapien), Jeffrey Tambor (Tom Manning), Luke Gos (príncep Nuada)

 

Un cop s'ha trencat un acord mil·lenari entre la humanitat i els poders invisibles del món de la fantasia, l'infern a la Terra cada cop és més a prop. Un líder despietat que viu entre tots dos mons ha traït els seus ancestres i ha despertat tot un exèrcit de criatures diabòliques. Hellboy, el superheroi que pertany a tots dos móons, amb el seu equip habitual, haurà de fer front als sers malignes invocats des del món de la fantasia.

 

 

HELLBOY (Hellboy)

 

Idioma versió original: anglès i rus

Producció: Revolution Studios, Dark Horse Entertainment, Lawrence Gordon Productions i Starlite Films, 2004 (Estats Units)

Direcció: Guillermo del Toro

Durada: 116 minuts

Guió: Guillermo del Toro, basat en el còmic creat per Mike Mignola

Fotografia: Guillermo Navarro (color)

Música: Marco Beltrami

Intèrprets: Ron Perlman (Hellboy), John Hurt (professor Bruttenholm), Selma Blair (Liz Sherman), Rupert Evans (John Myers), Karel Roden (Grigori Rasputin), Jeffrey Tambor (Tom Manning)

 

Es tracta d'una pel·lícula fantàstica que explica la història de Hellboy, un ésser creat accidentalment l'any 1945 per un grup de nazis, però que va ser adoptar els aliats. Hellboy va créixer sota la tutela del professor Bruttenholm, en una base aèria dels americans a Nou Mèxic, i té un aspecte humanoide, però amb uns qualitats i uns poders força especials.

 

 

ODETTE TOULEMONDE (Odette Toulemonde)

 

Idioma versió original: francès

Producció: Bel Ombre films, Antigone Cinéma, Pathé Renn Productions, TF1 Films Production, Les Films de l'Etang i RTBF, 2007 (França i Bèlgica)

Direcció i guió: Eric-Emmanuel Schmidt

Durada: 99 minuts

Fotografia: Carlo Varini (color)

Música: Nicola Piovani

Intèrprets: Catherine Frot (Odette Toulemonde), Albert Dupontel (Balthazar Balsan), Jacques Weber (Olaf), Fabrice Murgia (Rudy), Nina Drecq (Sue Helen), Camille Japy (Nadine)

 

Odette no té, aparentment, cap raó per ser feliç, però, en realitat, sí que ho és. Balthazar Balsan, en canvi, no té cap raó per ser infeliç, però, en realitat, sí que ho és. Odette és una dona que treballa en uns grans magatzems i somia amb el seu escriptor favorit, Balthazar, a qui ella deu la seva felicitat. Ell és un home d'èxit, atractiu i seductor. Les dues vides estan a punt de creuar-se com en un conte màgic.