02 diciembre, 2010

Presentació del documental "Feina i ceguesa: Igualtat d'oportunitats?"

L’Associació Catalana per a la Integració del Cec us convida a la presentació, el proper divendres 3 de desembre (dia Internacional de les Persones amb discapacitat) del documental “Feina i Ceguesa: Igualtat d’oportunitats?”, dirigit per Jordi Aymerich i realitzat gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat.

Aquest documental reflexiona, a través de diverses experiències de persones cegues als seus llocs de feina, sobre les possibilitats d’aquest col·lectiu per a integrar-se en el món laboral amb garanties, tant en l’àmbit empresarial com en el de la funció pública o en l’autoocupació.

Al documental es mostra el dia a dia de persones amb discapacitat visual que són advocats, fisioterapeutes, telefonistes, recepcionistes, informàtics, lingüistes, músics, professors, periodistes, tècnics d’ajuntaments, etc. Les seves opinions i les imatges que acompanyen els testimonis es completen amb visions de clients, alumnes, caps o responsables de recursos humans, així com per personalitats que han pogut comprovar la situació en d’altres països com Pedro Zurita, Ex Secretari de la Unió Mundial de Cecs.

L’Associació Catalana per a la Integració del Cec ha treballat des dels seus inicis (ara ja fa 18 anys) sobre aquesta problemàtica i ha organitzat actes com les primeres jornades de Integració laboral de les persones cegues també amb el suport de l’ajuntament de Sant Feliu.

Aquest bagatge permet a l’entitat concloure el documental amb una sèrie de reflexions i reivindicacions que caldria posar en pràctica per tal que la integració laboral de les persones cegues no sigui un fet anecdòtic o poc usual sinó una realitat i una necessitat.

El vídeo, que s’editarà en DVD i serà a Internet, anirà acompanyat d’una revista que comprèn les intervencions fetes en aquestes jornades i les diverses entrevistes sobre integració laboral que l’Associació ha publicat a la seva revista anual anomenada “el setè punt”.

Del DVD se’n faran diverses còpies que es distribuiran entre sectors empresarials, administracions, biblioteques, facultats de psicologia o relacions laborals, entre d’altres àmbits que vagin sorgint per tal de donar a conèixer les capacitats del col·lectiu amb discapacitat visual i les possibilitats d’integració a la feina, així com per tal de trencar prejudicis.

EL documental es presentarà novament a Barcelona a principis de febrer i s’anirà projectant a jornades i als indrets on es sol·liciti o on l’entitat cregui convenient per tal de donar a conèixer la problemàtica i les solucions, així com per a potenciar-ne el debat i el coneixement, inclús, entre el mateix col·lectiu de persones cegues.

Altres dades d’interès

L’ACIC va presentar ara fa tres anys el documental “Per una cultura a l’abast de tothom” que es pot veure des de la portada del web www.webacic.cat i que reflexionava sobre el dret a una cultura accessible per part de les persones cegues.

Estava especialment indicat i pensat per a gestors culturals però també per al públic en general, com en aquest cas, que s’adreça a persones vinculades al món laboral però també a les pròpies persones cegues o a tota persona interessada en el tema.

EL documental anterior va ser dirigit també per Jordi Aymerich, qui en aquesta ocasió, presenta el documental “Feina i ceguesa: igualtat d’oportunitats?” com un audiovisual on la paraula dels protagonistes pren una total importància, així com la dels representants de l’entitat.

La bona acceptació del primer documental va fer que l’entitat valorés el suport audiovisual com a molt òptim per tal d’arribar d’una manera directa, dinàmica i més tangible als sectors interessats. Tots dos audiovisuals, però, han sorgit del treball de documents i reflexions de l’associació.

Ens agradaria molt que ens acompanyéssiu en aquesta presentació que tindrà lloc el proper divendres 3 de desembre a les 19:00 a sant Feliu de Llobregat i en la que la presidenta de l’associació i el director explicaran tots els detalls del projecte.

Detalls de la presentació

Acte: Presentació del documental “Feina i ceguesa: Igualtat d’oportunitats?”

Organitza: Associació Catalana per a la Integració del Cec (ACIC)
Dia: 3 de desembre de 2010
Hora: les 19:00
Lloc: Ateneu Santfeliuenc
Adreça: Carrer Vidal i Ribas, 23. Popularment es coneix com carrer de l'Ateneu.
Transport més proper: rodalies Renfe.
Sortint de l'estació per l'escala dreta, hi ha un pas que travessa la plaça de l'estació i queda just enfront del carrer Passeig Nadal. Heu de creuar al costat dret del Passeig Nadal, és a dir, on es troba l'entrada del parc Nadal, i caminar una mica cap a l'esquerra per a trobar el pas que, un cop creuat, us deixarà al costat esquerre del Passeig Nadal. Amb paret a l'esquerra, camineu fins al primer carrer que ja serà Vidal i Ribas. El creueu i amb paret a la dreta, camineu uns quants metres fins que trobeu la primera porta. Aquella és la porta de l'Ateneu. Una mica després hi ha la porta del bar de l'Ateneu per la qual també s'accedeix al recinte, però és més còmoda la primera.

A l'estació hi haurà voluntaris per acompanyar-vos si ho preferiu. És convenient que arribeu entre dos i tres quarts de set com a molt tard.