08 febrero, 2011

Presentació a Barcelona del documental "Feina i ceguesa: igualtat d'oportunitats?"

L'Associació Catalana per a la Integració del Cec es plau a convidar-vos a la presentació, el proper dissabte 19 de febrer de 2011, del documental "Feina i Ceguesa: Igualtat d'oportunitats? - La integració de les persones cegues a Catalunya", dirigit per Jordi Aymerich i realitzat gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat.
 
 
 
El documental reflexiona, a través de diverses experiències de persones cegues als seus llocs de feina, sobre les possibilitats d'aquest col·lectiu per a integrar-se en el món laboral amb garanties, tant en l'àmbit empresarial com en el de la funció pública o en l'autoocupació.
 
 
 
Al documental es mostra el dia a dia de persones amb discapacitat visual que són advocats, fisioterapeutes, telefonistes, recepcionistes, informàtics, lingüistes, músics, professors, periodistes, tècnics d'ajuntaments, etc. Les seves opinions i les imatges que acompanyen els testimonis es completen amb visions de clients, alumnes, caps o responsables de recursos humans, així com per personalitats que han pogut comprovar la situació en d'altres països com Pedro Zurita, Ex Secretari de la Unió Mundial de Cecs.
 
 
 
L'Associació Catalana per a la Integració del Cec ha treballat des dels seus inicis  (ara ja fa 18 anys) sobre aquesta problemàtica i ha organitzat actes com les primeres jornades de Integració laboral de les persones cegues també amb el suport de l'ajuntament de Sant Feliu.
 
Aquest bagatge permet a l'entitat concloure el documental amb una sèrie de reflexions i reivindicacions que caldria posar en pràctica per tal que la integració laboral de les persones cegues no sigui un fet anecdòtic o poc usual sinó una realitat i una necessitat.
 
 
 
El vídeo, que s'editarà en DVD i serà a Internet, anirà acompanyat d'una revista que comprèn les intervencions fetes en aquestes jornades i les diverses entrevistes sobre integració laboral que l'Associació ha publicat a la seva revista anual anomenada "el setè punt".
 
 
 
Del DVD  se'n faran diverses còpies que es distribuiran entre sectors empresarials, administracions, biblioteques, facultats de psicologia o relacions laborals, entre d'altres àmbits que vagin sorgint per tal de donar a conèixer les capacitats del col·lectiu amb discapacitat visual i les possibilitats d'integració a la feina, així com per tal de trencar prejudicis.
 
 
 
Nota important: Les entitats o empreses que hi assisteixin podran recollir una còpia del documental aquell mateix dia. Per aquest motiu, preguem confirmació a les persones que vinguin en representació de les mateixes, a través del correu
 
 
 
 
Ens agradaria molt que ens acompanyéssiu en aquesta presentació que tindrà lloc el proper DISSABTE 19 de FEBRER a les 11:00 a Barcelona i en la que la presidenta de l'associació i el director explicaran tots els detalls del projecte.
 
Seguidament, tindrà lloc un debat col·loqui.
 
 
 
Us preguem en feu la màxima difusió entre persones, empreses o entitats que creieu puguin estar interessades.
 
 
 
 
 
Detalls de la presentació
 
 
 
Acte: Presentació del documental "Feina i ceguera: igualtat d'oportunitats?  La integració laboral de les persones cegues a Catalunya
 
Organitza: Associació Catalana per a la Integració del Cec (ACIC)
 
Data i hora: dissabte 19 de febrer a les 11:00h
 
Lloc: auditori de la Casa Golferichs
 
Adreça:  Gran Via de les Corts Catalanes 491de de Barcelona.
 
Com arribar: la Casa Golferich és un centre cívic que fa cantonada amb el carrer  Viladomat i es troba a la part muntanya-Besòs. El metro més proper es el de la línia 1 (vermella),parada Rocafort (sortida Calàbria/diputació). Quan entreu al centre us trobareu en una mena de jardí. L'auditori és a l'última planta.
 
Si necessiteu més informació o acompanyament des del metro, etc. Poseu-vos en contacte amb nosaltres a través d'aquest correu:
 
 
 
 
 
 
Altres dades d'interès
 
 
 
L'ACIC va presentar ara fa tres anys el documental "Per una cultura a l'abast de tothom" que es pot veure des de la portada del web www.webacic.cat i que reflexionava sobre el dret a una cultura accessible per part de les persones cegues.
 
Estava especialment indicat i pensat per a gestors culturals però també per al públic en general, com en aquest cas, que s'adreça a persones vinculades al món laboral però també a les pròpies persones cegues o a tota persona interessada en el tema.
 
EL documental anterior va ser dirigit també per Jordi Aymerich, qui en aquesta ocasió, presenta el documental "Feina i ceguesa: igualtat d'oportunitats?" com un audiovisual on la paraula dels protagonistes pren una total importància, així com la dels representants de l'entitat.
 
La bona acceptació del primer documental va fer que l'entitat valorés el suport audiovisual com a molt òptim per tal d'arribar d'una manera directa, dinàmica  i més tangible als sectors interessats. Tots dos audiovisuals, però, han sorgit del treball de documents i reflexions de l'associació.