23 enero, 2011

Exposició accesible A favor dels taurons, un mar d'esperança

Museu marítim de Barcelona
Del 20 de gener fins a finals de març de 2011
 
L'exposició A favor dels taurons, un mar d'esperança, organitzada per les fundacions CRAM i Biodiversidad, forma part d'una campanya de sensibilització a favor de la biodiversitat marina amenaçada.
 
L'exposició té com objectiu difondre les amenaces que pateix la vida marina i els projectes de conservació que s'estan portant a terme per protegir-la i conservar-la. Aquesta mostra itinerant es podrà veure a Barcelona, Madrid, Bilbao i Palma, i té com a objectiu promoure el compromís ciutadà amb la preservació del medi marí i motivar actituds ambientalment responsables mitjançant la informació sobre els valors i la fragilitat de la biodiversitat marina i les seves principals amenaces.
 
L'exposició compta amb figures de mida real de diferents espècies de taurons complementades amb explicacions sobre la situació actual dels elasmobranquis, i hi ha previst un extens programa de visites guiades que realitzaran professionals formats al CRAM. Tots els textos de l'exposició es poden trobar en braille, i a més, gràcies a la col·laboració de l'Obra Social "la Caixa", la mostra inclou la visita a un dels pocs velers destinats a l'exploració marina: el Vell Marí, que mentre duri l'exposició estarà amarrat al costat del pailebot Santa Eulàlia, al Moll de Bosch i Alsina.