02 diciembre, 2010

Presentació del documental "Feina i ceguesa: Igualtat d'oportunitats?"

EL documental produït per l'associació Catalana per la integració del Cec i dirigit per Jordi Aymerich reflexiona sobre la integració laboral de les persones cegues a Catalunya

 

Presentació a l'ateneu de Sant Feliu de Llobregat el divendres 3 de desembre a les 19:00

 

L'Associació Catalana per a la Integració del Cec us convida a la presentació, el proper divendres 3 de desembre (dia Internacional de les Persones amb discapacitat) del documental "Feina i Ceguesa: Igualtat d'oportunitats?", dirigit per Jordi Aymerich i realitzat gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat.
 
Aquest documental reflexiona, a través de diverses experiències de persones cegues als seus llocs de feina, sobre les possibilitats d'aquest col·lectiu per a integrar-se en el món laboral amb garanties, tant en l'àmbit empresarial com en el de la funció pública o en l'autoocupació.
 
Al documental es mostra el dia a dia de persones amb discapacitat visual que són advocats, fisioterapeutes, telefonistes, recepcionistes, informàtics, lingüistes, músics, professors, periodistes, tècnics d'ajuntaments, etc. Les seves opinions i les imatges que acompanyen els testimonis es completen amb visions de clients, alumnes, caps o responsables de recursos humans, així com per personalitats que han pogut comprovar la situació en d'altres països com Pedro Zurita, Ex Secretari de la Unió Mundial de Cecs.
 
L'Associació Catalana per a la Integració del Cec ha treballat des dels seus inicis (ara ja fa 18 anys) sobre aquesta problemàtica i ha organitzat actes com les primeres jornades de Integració laboral de les persones cegues també amb el suport de l'ajuntament de Sant Feliu.
 
Aquest bagatge permet a l'entitat concloure el documental amb una sèrie de reflexions i reivindicacions que caldria posar en pràctica per tal que la integració laboral de les persones cegues no sigui un fet anecdòtic o poc usual sinó una realitat i una necessitat.

Detalls de la presentació
 

Acte: Presentació del documental "Feina i ceguesa: Igualtat d'oportunitats?"

Organitza: Associació Catalana per a la Integració del Cec (ACIC)
Dia: 3 de desembre de 2010
Hora: les 19:00
Lloc: Ateneu Santfeliuenc
Adreça: Carrer Vidal i Ribas, 23. Popularment es coneix com carrer de l'Ateneu.

Transport més proper: rodalies Renfe.
Indicacions: sortint de l'estació per l'escala dreta, hi ha un pas que travessa la plaça de l'estació i queda just enfront del carrer Passeig Nadal. Heu de creuar al costat dret del Passeig Nadal, és a dir, on es troba l'entrada del parc Nadal, i caminar una mica cap a l'esquerra per a trobar el pas que, un cop creuat, us deixarà al costat esquerre del Passeig Nadal. Amb paret a l'esquerra, camineu fins al primer carrer que ja serà Vidal i Ribas. El creueu i amb paret a la dreta, camineu uns quants metres fins que trobeu la primera porta. Aquella és la porta de l'Ateneu. Una mica després hi ha la porta del bar de l'Ateneu per la qual també s'accedeix al recinte, però és més còmoda la primera.

A l'estació hi haurà voluntaris per acompanyar-vos si ho preferiu. És convenient que arribeu entre dos i tres quarts de set com a molt tard.

Per a qualsevol consulta podeu escriure a