14 julio, 2010

PEL·LÍCULES AUDIODESCRITES A TV3 (Setmana del 12 de juliol)

Divendres 9

A les 21.50: “Les germanes Bolena”

A les 00.00: “La caixa Kovak”

 

 

Tot seguit, les sinopsis:

 

 

LES GERMANES BOLENA (The other Boleyn girl)

 

Idioma versió original: anglès

Producció: BBC Films, Focus Features, Relativity Media, Ruby Films i Scott Rudin Productions, 2008 (Gran Bretanya i Estats Units)

Direcció: Justin Chadwick

Durada: 116 minuts

Guió: Peter Morgan, basat en la novel·la de Philippa Gregory

Fotografia: Kieran McGuigan (color)

Música: Paul Cantelon

Intèrprets: Natalie Portman (Anna Bolena), Scarlett Johansson (Maria Bolena), Eric Bana (Enric VIII), Jim Sturgess (George Bolena), Mark Rilance (Sir Thomas), David Morrissey (duc de Norfolk)

 

Anna i Maria són les dues germanes Bolena. El seu pare i el seu oncle, empesos per l'ambició i el desig de poder, les envien a la cort d'Enric VIII. Les dues noies deixen enrere la seva tranquil·la vida al camp i es traslladen a l'apassionant i perillós món de la cort, on es converteixen en rivals per obtenir l'amor i el favor del rei. Primer guanya Maria, que esdevé amant del monarca, però Anna, intel·ligent i astuta, ben aviat aconsegueix apartar la seva germana i, fins i tot, la reina Caterina d'Aragó.

 

 

LA CAIXA KOVAK

 

Producció: Estudios Picasso i Castelao Productions amb  coproducció de Future Films, 2007

Direcció: Daniel Monzón

Guió: Daniel Monzón i Jorge Guerricaechevarría

Fotografia: Carles Gusi

Música: Roque Baños

Intèrprets: Timothy Hutton (David), Lucía Jiménez (Silvia), David Kelly (Kovak), Gerogina Mackenzie (Jane), Gary Piquer (Jaume), Annette Badland (Kathy)

 

David Norton, un escriptor nord-americà de novel·les de ciència-ficció,  és convidat a una paradisíaca illa del mediterrani per donar una conferència. Arriba fins allà amb la seva parella, que aquella mateixa nit accepta casar-se amb ell. A les poques hores, la seva promesa es tira per la finestra de l'hotel. Sembla un suïcidi, però no té cap sentit, almenys per a ell. Tampoc res té sentit per la Sílvia, una jove turista que ha sobreviscut al seu propi intent de suïcidi. La noia no recorda que li va passar però té molt clar una cosa: mai havia tingut l'intenció

de treure's la seva vida però, alguna cosa la va forçar a saltar des de un balcó en contra de la seva voluntat...L'escriptor intenta sortir de l'illa però no pot: algú roba el seu passaport a l'aeroport i en el seu lloc deixa un paper amb la paraula suïcidi. En aquest moment una persona es llança al buit davant dels seus ulls. És possible que alguna cosa o algú estigui forçant a la gent  a que es tregui la vida?