26 mayo, 2010

PEL·LÍCULES AUDIODESCRITES A TV3 (setmana del 24 al 30 de maig)

Divendres 28
A les 22.15: "La guerra d'en charlie wilson"

Dissabte 29
A les 21.55: "Transporter 2"
A les 23.35: "Danny the dog"


Tot seguit, les sinopsis:


LA GUERRA D'EN CHARLIE WILSON (Charlie Wilson's war)

Idioma versió original: anglès, àrab i rus
Producció: Universal Pictures, Relativity Media, Participant Productions, Palytone, MP Munich Pape Filmproductions i Good Time Charlie Productions, 2007 (Estats Units)
Direcció: Mike Nichols
Durada: 102 minuts
Guió: Aaron Sorkin, basat en el llibre de George Crile
Fotografia: Stephen Goldblatt (color)
Música: James Newton Howard
Intèrprets: Tom Hanks (Charlie Wilson), Julia Roberts (Joanne Herring), Philip Seymour Hoffman (Gust Avrakotos), Amy Adams (Bonnie Bach), Brian Markinson (Paul Brown), Jud Tylor (Crystal Lee)

La pel*lícula, basada en fets reals, explica la història de Charlie Wilson, un congressista de Texas amb fama de vividor. L'amant de Charlie, Joanne Herring, és una de les dones més riques de Texas i té una ideologia marcadament anticomunista. Tots dos, juntament amb un agent de la CIA, ordeixen un pla per expulsar els soviètics instal*lats a l'Afganistan.


TRANSPORTER 2 (Transporter 2)

Idioma versió original: anglès, francès i italià
Producció: Europa Corporation, 20th Century Fox, TF1 Films, Current Entertainmetn, Sea Side Films Florida Inc., Canal +, Post Media i TPS Star, 2005 (Estats Units i França)
Direcció: Louis Leterrier
Durada: 83 minuts
Guió: Luc Besson i Robert Mark Kamen
Fotografia: Mitchell Amundsen (color)
Música: Aleandre Azaria
Intèrprets: Jason Statham (Frank Martin), Alessandro Gassman (Gianni Chellini), Amber Valletta (Audrey Billings), Kate Nauta (Lola), Matthew Modine (Jefferson Billings), Hunter Clary (Jack Billings)

Frank Martin és un antic membre d'un cos de forces especials que es guanya la vida com a transportista mercenari per traslladar persones o mercaderies amb discreció i sense fer preguntes. Frank, com a favor a un amic, està fent de xofer per als Billing, una família benestant i s'encarrega de dur Jack, el fill, a l'escola. Sembla una feina senzilla, però quan segresten el nen, Frank farà mans i mànigues per rescatar-lo.


DANNY THE DOG (Danny the dog)

Idioma versió original: anglès
Producció: Europa Corporation, Danny the Dog Productions Ltd., TF1 Films, Qian Yian International, Current Entertainment, Clubdeal i Canal +, 2005 (França, Estats Units i Gran Bretanya)
Direcció: Louis Leterrier
Durada: 97 minuts
Guió: Luc Besson
Fotografia: Pierrer Morel (color)
Música: Massive Attack
Intèrprets: Jet Li (Danny), Morgan Freeman (Sam), Bob Hoskins (Bart), Kerry Condon (Victoria), Vincent Regan (Raffles), Dylan Brown (Lefty)

Es tracta de la història de Danny, un jove a qui tota la vida han tractat com un gos i que malviu esclavitzat per Bart, un home sense escrúpols que el fa servir de sicari i que el du a lluitar en baralles il*legals. En un accident de trànsit Bart queda en coma i Danny coneix Sam, un home cec que es dedica a afinar pianos. Sam mirarà de tornar la identitat humana al jove a través de la música.

20 mayo, 2010

S'acompleixen 50 dies des de l'apagada analògica i la TDT encara no és accesible


Més de 60.000 usuaris amb discapacitat visual seguim sense poder gaudir de forma accessible de la TDT i utilitzar autònomament serveis que aquesta ofereix pensats per a nosaltres, com l'audiodescripció de pel•lícules o sèries
 
 
 Complerts els 50 dies des de l'apagada analògica definitiva a tot l'Estat, les persones amb discapacitat visual, segueixen sense poder gaudir de la televisió digital terrestre de forma autònoma i accessible, i no sembla que la solució estigui a prop.
 
Tot i els avantatges que el sistema d'emissió digital ofereix per a les persones amb discapacitat visual, i que alguns canals ja tenen, com és l'audiodescripció, resulta impossible per a una persona cega triar les opcions necessàries en els menús propis dels aparells de televisió. La multitud de canals existent, opcions de configuració i menús que incorporen aquests dispositius, agreuja la situació respecte a la televisió analògica.
 
Els fabricants dels dispositius de decodificadors de TDT no han inclòs opcions d'accessibilitat en el disseny. La normativa d'àmbit europeu no ha establert cap obligatorietat referent a això. Davant aquesta situació, el Ministeri d'Indústria, a través de l'Institut Nacional de Tecnologies de la Comunicació (INTECO), ha desenvolupat un programari lliure i gratuït per als fabricants de decodificadors de TDT que desitgin incorporar-lo als seus equips, que garanteix l'accessibilitat als menús i a la informació i serveis oferts per la TDT, mitjançant una síntesi de veu que guia a l'usuari en la navegació per les diverses opcions, i mitjançant la possibilitat de configurar la lletra contrastada i ampliable segons les necessitats de l'usuari. El desenvolupament és molt bo i operatiu, i ha estat provat durant aquests mesos en prototips amb excel•lents resultats.
 
Segons fonts oficials, alguns fabricants estan treballant amb l'INTECO per a ajustar i integrar el programari en els seus equips, però tot i això, fins al moment no hi ha possibilitat de disposar en el mercat d'un decodificador accessible, ni hi ha dates previstes per a poder-ho fer.
 
Paral•lelament, el Govern, mitjançant el Pla Avança, ha distribuït 133.000 decodificadors sense opcions d'accessibilitat, entre persones grans i persones amb discapacitat.
 
El Govern ha convocat recentment un nou concurs públic per a adquirir decodificadors que incorporin opcions d'accessibilitat, amb un pressupost de 433.000 euros. Aquest fet el valorem com a positiu, tot i que els terminis encara seran llargs, i tampoc és garantia que finalment hi hagi decodificadors accessibles, ja que el concurs pot quedar desert.
 
ERC planteja una pregunta a la Comissió Europea referent a aquesta problemàtica
 
L'eurodiputatt d'Esquerra Republicana de Catalunya, Oriol Junqueras, ha presentat una pregunta a la Comissió Europea plantejant la necessitat de regular l'obligació d'un disseny universal i accessible dels decodificadors de TDT en tota la Unió Europea.
 
Des de la Associació Catalana per a la Integració del Cec (A.C.I.C), no entenem per quina raó les empreses fabricants no han tingut en compte el disseny universal i accessible dels decodificadors de TDT, per a garantir el seu ús a tots els ciutadans. Tampoc entenem l'escàs interès mostrat en la incorporació del programari dissenyat per l'INTECO. No comprenem l'aparent improvisació en la recerca de solucions, quan fa anys que estava prevista la data definitiva de transició al nou sistema.
 
Així mateix, des de la ACIC esperem que les solucions finals no comportin un cost excessiu per als usuaris, en el cas d'haver d'adquirir decodificadors de gamma mitja o alta que siguin els únics, que per les seves característiques, suportin accessibilitat. Per això, valorem positivament l'esforç per desenvolupar el programari lliure de l'INTECO, i esperem que el concurs convocat, comenci a avançar en la solució del problema, encara que des de la nostra entitat, creiem que la solució passa per una normativa europea, que obligui als fabricants a un disseny universal dels decodificadors.
 
Per a més informació i/o entrevistes: Meritxell Aymerich responsable de comunicació de la A.C.I.C., Asociació Catalana per a la Integració del Cec Tel.: 696 20 94 44
E-mail: comunicacio@webacic.cat
O Xavi Blanch, bicesecretari de l'entitat: Tel.: 680 15 58 54.  

19 mayo, 2010

PEL.LÍCULA AUDIODESCRITA A TV3 (Setmana del 17 al 23 de maig)

Divendres 21
A les 22.15: "X-men: la decisió final"


Tot seguit, la sinopsi:


X-MEN: LA DECISIÓ FINAL (X-Men: The last stand)

Idioma versió original: anglès
Producció: Twentieth Century Fox, Marvel Enterprises, Donner's Company, Ingenious Film Partners, Dune Entertainment i Major Studio Partners, 2006 (Estats Units i Gran Bretanya)
Direcció: Brett Ratner
Durada: 104 minuts
Guió: Simon Kinberg i Zak Penn
Fotografia: Dante Spinotti (color)
Música: John Powell
Intèrprets: Hugh Jackman (Logan), Halle Berry (Ororo), Ian McKellen (Eric), Famke Janssen (Jean), Patrick Stewart (professor Charles Xavier), Anna Paquin (Marie)

Es tracta de la tercera pel*lícula de la saga X-Men. Per primer cop, els mutants protagonistes poden triar: continuar cadascun amb la seva singularitat o renunciar als seus poders i convertir-se en éssers humans normals. Els líders dels mutants Charles i Magneto tenen punts de vista oposats respecte a què fer, i es desencadena una guerra final.

18 mayo, 2010

Exposició accessible: Els sons visibles

Des de l'ACIC novament fem difusió d'una iniciativa que ens sembla de gran interès.
Si teniu informacions relacionades amb activitats accessibles per a persones cegues no dubteu a fer-nos-les arribar mitjançant el correu electrònic de comunicació:
i valorarem  la seva publicació en aquest blo.
 
Exposició "Els sons visibles"
 
L'exposició ELS SONS VISIBLES, imatges d'Ariadna Trias i textos de Màrius Serra,
organitzada per Queralt Prats (Escola de música RessonS i ARTransforma) la podreu
veure a la Biblioteca Vapor Vell de Barcelona del 20 al 31 de maig.
Els sons visibles és una exposició itinerant i gratuïta que consta de 28 imatges que
il·lustren diversos processos creatius i de participació en activitats musicals per
part d'infants, joves i adults amb diversitat funcional (sordceguesa, Paràisi
Cerebral, discapacitat psíquica). S'emmarca dins del projecte MÚSICA A L'ABAST, la
música de les persones amb discapacitat/s que pretén fomentar l'igualtat
d'oportunitats en les arts i reconèixer el potencial creatiu de les persones.
Les imatges vénen acompanyades de textos de l'escriptor Màrius Serra; a excepció de
5 imatges on es convida al visitant a deixar inscrita la seva frase. Els sons
visibles és un recull de mirades on es contemplen moments d'aprenentatge,
experiències viscudes i emocions compartides a través de l´art. És la nostra manera
d'ajudar a repensar la visió de l'art i de la creativitat, de començar a desmuntar
perjudicis i esborrar estigmes al voltant de la paraula discapacitat.
Una exposició totalment accessible: els espais; Audioguies (amb definicions sonores
i llegides de les imatges i lectura de les frases i tríptic) i  dossier  en Braille.
També hi ha servei d'acompanyant en sol·licitar-ho amb antel·lació.  Ho podeu fer al
telèfon 680445735, o enviant un email a
musica@ressons.cat<mailto:musica@ressons.cat>
 
http://elssonsvisibles.blogspot.com
Biblioteca Vapor Vell: Passatge del Vapor Vell, 1 (cantonada c/ Joan Güell, a prop
de Pl. de Sants). Espais accessibles, audioguies i impressió en Braille. Emisores FM
en sol.licitar-ho amb anetel.lació.
 
ARTransforma
 
 

12 mayo, 2010

PEL.LÍCULES AUDIODESCRITES A TV3 (setmana del 10 al 16 de maig)

Divendres 14
A les 22.15: "Michael Clayton"

Dissabte 15
A les 00.10: "Catwoman"

Diumenge 16
A les 17.40: "Miss agent especial 2: armada i fabulosa"


Tot seguit, les sinopsis:


MICHAEL CLAYTON (Michael Clayton)

Idioma versió original: anglès
Producció: Castle Rock Entertainment, Samuels Media, Mirage Enterprises, Section Eight i Clayton Productions, 2007 (Estats Units)
Direcció i guió: Tony Gilroy
Durada: 114 minuts
Fotografia: Robert Elswit (color)
Música: James Newton Howard
Intèrprets: George Clooney (Michael Clayton), Tilda Swinton (Karen Crowder), Tom Wilkinson (Arthur Edens), Sydney Pollack (Marty Back), Michael O'Keefe (Barry Grissom), Austin Williams (Henry Clayton)

Michael Clayton treballa per a un famós bufet de Nova York, tot i que no exerceix d'advocat. La seva especialitat és arreglar-ho tot de la manera més neta i ràpida possible fent servir els seus múltiples contactes, també dins de la policia i dels jutjats. Un company seu del bufet, Arthur Edens, que defensa els interessos d'una multinacional agroquímica, descobreix que un producte d'aquesta empresa ha provocat una intoxicació massiva. La manera d'actuar d'Arthur farà que l'estabilitat del bufet trontolli, i Michael haurà de triar entre l'amistat cap al company o el seu deure amb la feina.


CATWOMAN (Catwoman)

Idioma versió original: anglès
Producció: Warner Bros. Pictures, Village Roadshow Pictures, DiNovi Pictures, Frantic Films i Maple Shade Films, 2004 (Estats Units)
Direcció: Pitof
Durada: 99 minuts
Guió: John D. Brancato, Michael Ferris i John Rogers, basat en un argument de Theresa Rebeck, John D. Brancato i Michael Ferris, segons els personatges creats per Bob Kane
Fotografia: Thierry Arbogast (color)
Música: Klaus Badelt
Intèrprets: Halle Berry (Patience / Catwoman), Benjamin Bratt (Tom Lone), Sharon Stone (Laurel Hedare), Lambert Wilson (George Hedare), Frances Conroy (Ophelia), Alex Borstein (Sally)

Patience és una dona tímida i sensible que malbarata el seu talent artístic fent de dissenyadora gràfica per a la gran companyia de cosmètics Hedare Beauty. L'empresa la dirigeixen George i Laurel Hedare, una parella de caràcter despòtic. Per casualitat, Patience s'assabenta d'un secret sinistre sobre el nou producte revolucionari que la Hedare està a punt de llançar al mercat, i aleshores algú intenta assassinar-la. Però la noia aconsegueix salvar-se, renaixent amb totes les qualitats d'un gat. D'aquesta manera, Patience durà una doble vida: la seva de sempre i la del seu alter ego, Catwoman, una dona amb poders extraordinaris i apariència felina.


MISS AGENT ESPECIAL 2: ARMADA I FABULOSA (Miss congeniality 2: Armed and fabulous)

Idioma versió original: anglès
Producció: Castle Rock Entertainment, Village Roadshow Pictures i Fortis Films, 2005 (Estats Units i Austràlia)
Direcció: John Pasquin
Durada: 90 minuts
Guió: Marc Lawrence
Fotografia: Peter Menzies Jr. (color)
Música: John Van Tongeren
Intèrprets: Sandra Bullock (Gracie Hart), Regina King (Sam Fuller), Enrique Murciano (Jeff Foreman), William Shatner (Stan Fields), Ernie Hudson (Harry McDonald), Heather Burns (Cheryl)

Es tracta de la segona part de la pel*lícula "Miss agent especial". Després d'una missió, infiltrada en un concurs de bellesa, l'agent de l'FBI Gracie Hart no està contenta amb la nova feina que li han encarregat: ser "el rostre" de l'FBI i atendre la premsa, en lloc de les missions secretes que són les que realment li agraden. Gracie ha de viatjar per tots els Estats Units acompanyada per l'agent Sam Fuller, que és la seva guardaespatlles, fent rodes de premsa i llargues sessions fotogràfiques. Però segresten Miss Estats Units i Gracie de seguida es posarà en acció per salvar-la.

06 mayo, 2010

PEL·LÍCULA AUDIODESCRITA A TELEVISIÓ DE CATALUNYA (Última hora)

Dijous, pel canal 33
A les 22.00: "Les dones perfectes"


Tot seguit, la sinopsi:


LES DONES PERFECTES (The Stepford wives)

Idioma versió original: anglès
Producció: Paramount Pictures, DreamWorks SKG, Scott Rudin Productions i De Line Pictures, 2004 (Estats Units)
Direcció: Frank Oz
Durada: 92 minuts
Guió: Paul Rudnik, basat en el llibre d'Ira Levin
Fotografia: Rob Hahn (color)
Música: David Arnold
Intèrprets: Nicole Kidman (Joanna Eberhart), Matthew Broderick (Walter), Bette Midler (Bobbie Markowitz), Glenn Close (Claire), Christopher Walken (Mike), Roger Bart (Roger)

Joanna Eberhart és un alta executiva de televisió que veu com el seu món s'enfonsa quan perd la feina. Joanna i la seva família miren de canviar de vida i es traslladen a Stepford, una petita població on tot sembla meravellós. Joanna comença a pensar que tanta perfecció no és normal i es dedica a investigar fins que descobreix que les dones d'Stepford porten un xip que les fa ser totalment complaents amb els seus marits.

03 mayo, 2010

PEL.LÍCULA AUDIODESCRITA A TV3 (Setmana del 3 al 9 de maig)

Divendres 7
A les 22.15: "L'ombra del regne"


Tot seguit, la sinopsi:


L'OMBRA DEL REGNE (The kingdom)

Idioma versió original: anglès i àrab
Producció: Universal Pictures, Forward Pass, MDBF Zweite Filmgesellschaft i Relativity Media, 2007 (Estats Units i Alemanya)
Direcció: Peter Berg
Durada: 108 minuts
Guió: Matthew Michael Carnahan
Fotografia: Mauro Fiore (color)
Música: Danny Elfman
Intèrprets: Jamie Foxx (Ronald Fleury), Chris Cooper (Grant Sykes), Jennifer Garner (Janet Mayes), Jason Bateman (Adam Leavitt), Ashraf Barhom (coronel Al Ghazi), Ali Suliman (sergent Haytham)

Un atemptat terrorista en un complex residencial de l'Aràbia Saudita provoca una crisi internacional. Mentre els diplomàtics debaten sobre els drets territorials, un agent de l'FBI s'encarrega d'organitzar un equip d'elit per viatjar al lloc dels fets en secret i trobar els responsables de l'atemptat.